Filmfrelst #385: Safdie-brødrenes Uncut Gems

I denne ferske podkastepisoden snakker vi om Safdie-brødrenes nye film Uncut Gems, som har Adam Sandler i hovedrollen og er sluppet direkte på Netflix i Norge.

Selv om Safdie-brødrene allerede for over ti år siden gjorde seg bemerket med de uslepne indiejuvelene The Pleasure of Being Robbed (2007) og Daddy Longlegs (2009) var det først i 2017 regissørduoen fikk sitt definitive gjennombrudd, med Good Time, som ble vist i hovedkonkurransen i Cannes og fikk bred distribusjon verden over.

Med Uncut Gems vender de nok en gang tilbake til sitt kjære New York, der de fanger inn livets realiteter langs metropolens slitne gater og de mindre gemyttelige figurene som balanserer et liv på kant med loven. Med diamanthandleren Howard Ratner har Safdie-brødrene, i nært samarbeid med Adam Sandler, skapt en ikonisk filmkarakter – som fyller omtrent hvert eneste bilde i denne intense filmen.

Vi har sett Uncut Gems og i denne episoden diskuterer vi vår opplevelse av filmen, vårt forhold til Sandler, og hvordan Safdie-brødrene forløser sine audiovisuelle ideer. I panelet sitter Pernille Middelthon, Thor Joachim Haga og Karsten Meinich. Episoden inneholder ingen spoilere.

God lytting!