Filmfrelst #252: Manchester by the Sea

Manusforfatter og regissør Kenneth Lonergan er denne vinteren tilbake med Manchester by the Sea, hans første spillefilm siden mesterverket Margaret (2011). I vår første podkastepisode i 2017 tar vi en nærmere titt på Lonergans nye drama.

Manchester by the Sea har siden festivalpremieren ved Sundance i januar 2016 blitt båret frem av svært positive anmeldelser og solid buzz i Hollywood, og nå – et år senere – er filmen en omsvermet Oscar-kandidat i en rekke kategorier. (Den har allerede tatt hjem en Golden Globe-pris, for Casey Affleck i hovedrollen.) I tillegg spiller filmen inn store penger på amerikanske kinoer; i våre dager en sjeldenhet for et seriøst drama rettet mot et voksent publikum.

Med tanke på den tragiske bakhistorien til Margaret, Lonergans magnum opus som ble kvalt i klipperommet og rettssystemet, og først seks år etter opptak ble lansert i stillhet (dog ikke uten oppmerksomhet fra oss her på Montages), er det ekstra gledelig at Manchester by the Sea ligger an til å gjenreise regissørens status og posisjon i filmbransjen.

I vår podkastprat nedenfor diskuterer vi filmens renskårede dramatiske utforming, alvorlige tematikk og dens posisjon i regissørens filmografi, med mer. I panelet sitter Montages-redaktørene Karsten Meinich og Lars Ole Kristiansen.

Episoden inneholder ikke spoilere. God lytting!