Filmfrelst #576: En samtale med Lasse Gretland og Martin Horntveth om Making «The Flamingo» Directed by Fahil Anweri

I denne livlige podkasten snakker vi med filmskaper Lasse Gretland og musikeren Martin Horntveth aka Gouldian Finch om deres eksperimentelle meta-musikkvideo «Making The Flamingo directed by Fahil Anweri».

Lasse Gretland har i en årrekke vært en av Norges fremste musikkvideo- og reklamefilmregissører, og fulgt flere artister tett (Big Bang, Gundelach). Martin Horntveth har vært sentral i en rekke band og prosjekter, inkl. Jaga Jazzist og The National Bank. I tillegg har han komponert for film og TV. Gouldian Finch er hans soloprosjekt, og «The Flamingo» var den første singelen fra albumet Hatch.

Horntveth ønsket seg en spektakulær musikkvideo til «The Flamingo», «en slags mafiafilm», og sendte en sms til sin mangeårige venn Gretland, selv om han egentlig hadde sagt at han ikke lenger lager musikkvideoer. Henvendelsen ble starten på en underlig prosess, og resultatet av denne ble noe ganske annet enn en tradisjonell musikkvideo.

Making «The Flamingo» Directed by Fahil Anweri (selverklært potetgullkonge på TikTok) er en slags meta-mockumentary som tar opp i seg den dunkle veien mot målet, og et formeksperiment som overrasker rundt hver sving.

I denne episoden møter vi Gretland og Horntveth or å få bedre innsikt i filmen og hvordan den ble laget, men samtalen glir ut i mange digresjoner, så ved veis ende har vi ennå bare så vidt begynt å få innsyn behind the scenes. Episoden er et utkast, litt som filmen selv.

Det er redaktør Lars Ole Kristiansen som intervjuer de to skaperne.

God lytting!