Arthaus distribuerer Aretha Franklin-dokumentaren Amazing Grace

Distributøren Arthaus har sikret seg rettighetene til den tungt kritikerroste konsertfilmen Amazing Grace, med soul-dronningen Aretha Franklin.

Filmen bygger på Sydney Pollacks enestående dokumentasjon av en live-innspilling fra 1972, av Aretha Franklins bestselgende gospel-plate «Amazing Grace» på New Temple Missionary Baptist Church i Los Angeles. Dokumentaren ble aldri ferdigstilt mens Pollack levde, men takket være filmens produsent og medregissør Alan Elliott er det unike materialet nå tilgjengelig for allmennheten, nesten femti år senere.

Franklin (1942-2018) gikk bort i fjor, og familien hennes har vært viktige støttespillere for filmen, som har mottatt strålende anmeldelser fra et internasjonalt kritikerkorps. Sven Bolstad Jensen i Arthaus er henrykt over å kunne vise filmen på norske kinoer: «Amazing Grace er en fantastisk gave til alle musikkinteresserte. Aretha Franklin leverer en skjellsettende konsert som formidler musikkens unike kraft til å bevege og berøre. Å se den på det store lerretet er en opplevelse.»

Norgespremieren blir i august. Under kan du se den gripende traileren: