Personvern

På Montages.no samler vi inn visse typer informasjon når noen besøker siden vår, og benytter blant annet informasjonskapsler (cookies) for at vi bedre skal forstå hvordan våre lesere bruker nettmagasinet og våre tjenester, slik at vi kan forbedre våre tjenester for deg som leser.

Informasjonskapsler brukes i dag av de fleste sider på internett, og er en standardfunksjon som vanligvis er påskrudd i de aller fleste moderne nettlesere. Dersom du ikke ønsker å tillate bruk av cookies, vil du finne mulighet for å skru av informasjonskapsler i nettleserens innstillinger (men merk at det da ikke lengre er sikkert at sidene  vil fungere optimalt).

Her er en oversikt over hvilke tjenester vi benytter der det samles inn informasjon om deg som bruker nettsiden og tjenestene våre:

Kommentarfeltet

Når du deltar i debatten og skriver kommentarer under artikler på Montages, eller hos noen av våre blogger, så lagres naturligvis informasjonen du oppgir –  inkludert navn, url, epostadresse og selve innlegget. I tillegg lagres IP-adressen din sammen med innlegget, som et hjelpemiddel til å forhindre svindel, spam, misbruk og dataangrep. På nettmagasinet Montages.no benytter vi det innebygde kommentarsystemet i publiseringstjenesten WordPress, mens på bloggene våre og på Montages International Edition benyttes den eksterne tredjepartstjenesten Disqus til å drive kommentarfeltene.

Deling og anbefalinger

Montages.no har en integrasjon mot Facebook, som gjør at du kan se når dine venner har likt og delt både artikler og selve siden vår ved å trykke på liker/anbefale-knappen.  Denne funksjonaliteten medfører at det benyttes informasjonskapsler fra Facebook, som lagrer data knyttet til din bruk av siden vår når du er pålogget Facebook.

Besøksstatistikk

For at vi bedre skal kunne tilpasse innhold og utforming på sidene våre, benytter vi Google Analytics for å samle inn statistisk informasjon om geografi, maskinvare, nettleser, tidsbruk og hvilke sider du besøker når du bruker Montages.

Beskyttelse mot angrep

For å beskytte våre servere og systemer mot dataangrep og misbruk benyttes tredjepartstjenesten Wordfence. Du finner en detaljert informasjon om informajonskapsler som settes  her.

Nyhetsbrev

Montages tilbyr et nyhetsbrev på epost. Vi benytter tredjepartstjenesten Mailchimp for å sende ut nyhetsbrev, som også lagrer data om hvem som åpner nyhetsbrevene og klikker på lenker i epostene. Når du melder deg på nyhetsbrevet oppbevares epostadressen din i en mottakerliste. Mottakerlisten benyttes kun til å sende deg informasjon direkte fra oss i Montages, slik som de viktigste artiklene, debattene og aktivitetene fra nettmagasinet. Vi tilgjengeliggjør ikke mottakerlisten av nyhetsbrevet for tredjeparter eller annonsører.