Berlinalen 2015

Filmfrelst #171: Europuddingen vender tilbake

Berlinalen 2015: Årets utgave av filmfestivalen i Berlin er i gang, og i uken som kommer vil vi presentere flere Berlinale-relaterte artikler og podkaster. I denne første festivalepisoden snakker vi om to mislykkede filmer, fra profilerte regissører som burde vite bedre.

Årets åpningsfilm var Isabel Coixets Nobody Wants the Night, med Juliette Binoche og Rinko Kikuchi i hovedrollene, som har fått nedslående tilbakemeldinger fra så og si alle kritikere – og som umiddelbart ga oss en uggen fornemmelse av kvaliteten på årets hovedkonkurranse. Werner Herzogs episke blødme Queen of the Desert, med Nicole Kidman, var ikke stort bedre.

Queen of the Desert og Nobody Wants the Night bekrefter det utenkelige: Europuddingen er tilbake! Heldigvis har Berlinalen servert flere lyspunkter også, men i denne episoden rister vi hovedsaklig av oss skuffelsene fra Coixet og Herzog.

God lytting!

Skriv ut artikkelen Skriv ut artikkelen 8 kommentarer

 1. Geir J. Olsen sier:

  Was!? Har Werner omsider laget en dårlig film!?

  Minnes et sitat av avdøde Roger Ebert hvor han sa at Herzog har «never created a single film that is compromised, shameful, made for pragmatic reasons or uninteresting. Even his failures are spectacular.»

  • Dag Sødtholt sier:

   Invincible var vel ikke rare greiene? (Og Cobra Verde var vel ikke i toppklasse.)

  • Sveinung Wålengen sier:

   Enig med Ebert her, selv om jeg fortsatt har noen Herzog-hull. Queen of the Desert høres fryktelig ut, men jeg tror det ikke før jeg får se det.

  • Dag Sødtholt sier:

   Men har DU sett Invincible, Sveinung?

  • Sveinung Wålengen sier:

   Ja, den er slettes ikke dum! Men bør vel sees som et ledd i Herzog-filmografien.

   Cobra Verde er heller ikke blant hans beste, og blekner litt i forhold til andre Kinski-samarbeid. Men jeg likte den også.

 2. Aleksander H sier:

  Hver sin smak. Herzog har nok prøvd på ting og feilet enkelte ganger, men å påstå at Herzog noen gang har laget en spillefilm som er direkte dårlig blir å tøye strikken vel langt. Husk at man må bruke Tyler Perry som målestokk for hva dårlig er her.

  Cobra Verde er kanskje den svakeste i samarbeidet med Klaus Kinski, men en dårlig film? Nei den kjøper jeg ikke.

 3. Geir J. Olsen sier:

  Føler det samme som Aleksander om Cobra Verde. Invincible har jeg dessverre ikke fått sett ennå. :(

 4. Mondo Cane sier:

  Kom og se Fata Morgana fra 1971 i filmklubben Mondo Cane til våren!

Din kommentar

Du kan bruke følgende koder:
<a href="https://montages.no">lenke</a>
<b>fet skrift</b>
<i>kursiv</i>
<blockquote>sitat</blockquote>