Filmfrelst #171: Europuddingen vender tilbake

Berlinalen 2015: Årets utgave av filmfestivalen i Berlin er i gang, og i uken som kommer vil vi presentere flere Berlinale-relaterte artikler og podkaster. I denne første festivalepisoden snakker vi om to mislykkede filmer, fra profilerte regissører som burde vite bedre.

Årets åpningsfilm var Isabel Coixets Nobody Wants the Night, med Juliette Binoche og Rinko Kikuchi i hovedrollene, som har fått nedslående tilbakemeldinger fra så og si alle kritikere – og som umiddelbart ga oss en uggen fornemmelse av kvaliteten på årets hovedkonkurranse. Werner Herzogs episke blødme Queen of the Desert, med Nicole Kidman, var ikke stort bedre.

Queen of the Desert og Nobody Wants the Night bekrefter det utenkelige: Europuddingen er tilbake! Heldigvis har Berlinalen servert flere lyspunkter også, men i denne episoden rister vi hovedsaklig av oss skuffelsene fra Coixet og Herzog.

God lytting!