Filmfrelst #581: Berlinalen 2024, del 1

Berlinalen 2024: I denne første podkasten fra filmfestivalen i Berlin deler vi våre første inntrykk fra årets utgave, med de norske bidragene i fokus: Dag Johan Haugeruds Sex og de to Renate Reinsve-filmene i hovedkonkurransen.

Berlinalen skiller seg fra Cannes- og Venezia på flere områder – mest tydelig er det at store auteurer glimrer med sitt fravær, til fordel for debutanter og mindre kjente regissørnavn fra hele verden. På den måten er Berlinalen alltid en kilde til «ekte oppdagelser», men en må være forberedt på å få skitt under neglene når man skal grave de frem i sideprogrammene. Dessuten må en være nøye med logistikken, for visningsstedene er spredt utover hele byen – i år i enda større grad enn tidligere.

Norge er som oftest representert med film i en eller flere seksjoner, og i år har Dag Johan Haugeruds første film i trilogien Sex Drømmer Kjærlighet, hatt verdenspremiere i sideprogrammet Panorama. Den havner i fokus i vår samtale, før vi beveger oss over til de to filmene skuespiller Renate Reinsve har bidratt til, Another End og A Different Man. To svært forskjellige filmer, både hva gjelder fortellerstil og kvalitet.

Ved mikrofonene sitter Lars Ole Kristiansen, Pernille Middelthon og Simon Holm.

God lytting!