Filmfrelst

Filmfrelst #423: The Godfather, Coda: The Death of Michael Corleone

I denne episoden ser vi nærmere på Francis Ford Coppolas nyreviderte versjon av Gudfaren 3 (1990), som ble lansert like før jul og har fått tittelen The Godfather, Coda: The Death of Michael Corleone.

Gudfaren 3 er ofte referert til som en av «tidenes mest skuffende filmer», ene og alene fordi den ble gitt den umulige oppgaven å følge opp og avslutte historien fra de høyt elskede forgjengerne (over femten år senere). Nå har regissør Francis Ford Coppola restaurert filmen og gitt den en ny omgang med saksen i klipperommet for å omstrukturere biter av fortellingen, forbedre tempoet og justere overganger mellom scenene.

Det viktigste med denne påkostede relanseringen er imidlertid at Coppola løsriver den fra Gudfaren (1972) og Gudfaren 2 (1974) ved å understreke at den alltid var tenkt som en epilog eller koda.

Vi har sett den ferske Blu-ray-utgivelsen av Coda og diskuterer hvorvidt 2020-remiksen endrer vårt syn på filmen. Ved mikrofonene sitter Karsten Meinich, Lars Ole Kristiansen og Sveinung Wålengen.

God lytting!

Skriv ut artikkelen Skriv ut artikkelen Din kommentar

Du kan bruke følgende koder:
<a href="https://montages.no">lenke</a>
<b>fet skrift</b>
<i>kursiv</i>
<blockquote>sitat</blockquote>