Filmfrelst #423: The Godfather, Coda: The Death of Michael Corleone

I denne episoden ser vi nærmere på Francis Ford Coppolas nyreviderte versjon av Gudfaren 3 (1990), som ble lansert like før jul og har fått tittelen The Godfather, Coda: The Death of Michael Corleone.

Gudfaren 3 er ofte referert til som en av «tidenes mest skuffende filmer», ene og alene fordi den ble gitt den umulige oppgaven å følge opp og avslutte historien fra de høyt elskede forgjengerne (over femten år senere). Nå har regissør Francis Ford Coppola restaurert filmen og gitt den en ny omgang med saksen i klipperommet for å omstrukturere biter av fortellingen, forbedre tempoet og justere overganger mellom scenene.

Det viktigste med denne påkostede relanseringen er imidlertid at Coppola løsriver den fra Gudfaren (1972) og Gudfaren 2 (1974) ved å understreke at den alltid var tenkt som en epilog eller koda.

Vi har sett den ferske Blu-ray-utgivelsen av Coda og diskuterer hvorvidt 2020-remiksen endrer vårt syn på filmen. Ved mikrofonene sitter Karsten Meinich, Lars Ole Kristiansen og Sveinung Wålengen.

God lytting!