Filmfrelst #36: Topp 100 – Del 1/2


Som du kanskje har fått med deg er vi midt inne i en gedigen utrulling av 00-tallets 100 beste filmer, og her i redaksjonen har det bygget seg opp et ganske stort behov for å prate om denne kjempelisten, hvordan vi har bygd den opp, og hva som ligger bak hvert enkelt filmvalg. Denne praten er nå tatt, og vi valgte like godt å gjennomføre diskusjonen på Skype slik at vi kunne ta opp det hele og gjøre podkast av det.

Resultatet er en inngående og entusiastisk diskusjon om 00-tallets 100 beste filmer (ja, hver eneste en av dem), som ble så monstrøs i lengde at vi så oss nødt til å dele den opp i to episoder. I denne første biten teller vi oss derfor ned fra 100 til 51, og fortsetter med de 50 neste filmene i neste episode om et par uker.

Det er ikke til å komme unna at dette har blitt en ganske drøy og intens lytteropplevelse, og vi blir ikke (veldig) fornærmet om noen av dere ikke orker å høre alt (for oss har det uansett vært en nødvendig katarsis å gjennomføre dette). Men vi håper samtidig også at de med stamina nok kommer utav Topp 100-episodene våre med psyken i behold, og noen dusin spennende perspektiver og gode filmtips rikere.

Vi garanterer uansett at det blir (minst) 10 år til neste gang vi tar opp lydbok podkast i dette lengdeformatet, og lover å være tilbake i «ordinær» Filmfrelst-modus så snart disse to episodene er unnagjort.

Så om du fremdeles henger med: god lytting!