Filmfrelst #563: Regirommet – Aurora Gossé og Mona J. Hoel om Dancing Queen

I denne episoden av Filmfrelst presenterer vi en ny utgave av prosjektet Regirommet – en serie samtaler der to norske regissører i dialog fordyper seg i regifaget med en ny norsk film i fokus.

Foreningen Norske Filmregissører (NFR) har invitert Filmfrelst til å være podkasthjem for Regirommet, og i tidligere episoder har vi tatt del i møter mellom regissører som blant annet Ole Giæver/Franciska Eliassen og Erik Skjoldbjærg/Hans Petter Moland.

I denne nye samtalen står danse- og familiefilmen Dancing Queen av Aurora Gossé i fokus, og regissøren møter kollega Mona J. Hoel til dialog om sitt arbeid. Dancing Queen fikk verdenspremiere i Generation-seksjonen på filmfestivalen i Berlin i februar, og ble en hit på norske kinoer denne våren, før den nylig også ble Amanda-nominert for beste barnefilm.

Regirommet-samtalen mellom Aurora Gossé og Mona J. Hoel ble gjennomført etter en spesialvisning av Dancing Queen på Vega Scene i Oslo, tirsdag 13. juni 2023. Episoden introduseres av Montages-redaktør Karsten Meinich og NFRs nestleder Emilie Blichfeldt.

God lytting!