Filmfrelst #540: Regirommet – Ole Giæver og Franciska Eliassen om Den siste våren

Montages er offisiell mediepartner for Tromsø internasjonale filmfestival, og dekker årets utgave av festivalen med artikler, podkaster og intervjuer.

*

TIFF 2023: I denne festivalutgaven av Filmfrelst presenterer vi en ny episode av prosjektet Regirommet – en serie samtaler der to norske regissører i dialog fordyper seg i regifaget med en ny norsk film i fokus.

Foreningen Norske Filmregissører (NFR) har invitert Filmfrelst til å være podkasthjem for Regirommet, og under filmfestivalen i Tromsø ble en hel utgave av arrangementet Filmprat dedikert til en samtale mellom de to norske regissørene Ole Giæver og Franciska Eliassen, som begge deltok på TIFF med hver sin nye langfilm – henholdsvis Ellos eatnu – La elva leve og Den siste våren. Giævers film er nå kinoaktuell, mens Eliassen sin lanseres på norske kinoer 28. april.

Episoden introduseres av Montages-redaktør Karsten Meinich og NFRs nestleder Emilie Blichfeldt, som presenterer episodens to samtalepartnere fra scenen på Tromsø bibliotek. Seansen fant sted lørdag 21. januar, og det er Franciska Eliassens arbeid med Den siste våren som står i fokus. (Hør også Giæver snakke om sin nye film her på Montages, i denne episoden av Filmprat.)

Festivalutgaven av Regirommet er gjennomført av Montages, NFR og filmfestivalen i Tromsø, i samarbeid med Nordnorsk Filmsenter og NFI.

God lytting!