Filmfrelst #463: Leos Carax’ Annette

Cannes 2021: Årets utgave av filmfestivalen i Cannes ble avsluttet 17. juli, og vår dekning går nå også mot slutten. I denne nest siste podkastrapporten fra festivalen diskuterer vi Leos Carax’ Annette og Joanna Hoggs The Souvenir: Part II.

Både Carax og Hogg er regissører vi holder høyt her i Montages-redaksjonen, så forventningene til disse to filmene var ganske spisset før vi reiste til Cannes. Ettersom det virker å gå nesten ti år mellom hver film av Leos Carax, som sist presenterte Holy Motors i 2012, blir hvert verk fra ham en begivenhet, mens det at Joanna Hogg ville følge opp sin hittil mest profilerte film The Souvenir (2019) med en del 2 av samme fortelling, var nysgjerrighetsskapende i seg selv.

Ikke bare snakket vi om The Souvenir (del 1) under Berlinalen i 2019, men Hogg har også tidligere kommet i fokus på Filmfrelst, da vi i 2015 fikk besøk av kritiker Aleksander Huser for å snakke om den britiske auteurens første tre spillefilmer (hør episoden her). Så da panelet til denne episoden om Annette og The Souvenir: Part II skulle settes sammen, var det en selvfølge å invitere Aleksander Huser tilbake – for han var i år på plass i Cannes igjen for første gang siden 1999 (!).Ved mikrofonene sitter også Karsten Meinich og Lars Ole Kristiansen fra Montages.

Episoden inneholder ingen spoilere fra Annette, og vi varsler underveis før vi diskuterer spoilermateriale rundt The Souvenir (del 1 og 2).

God lytting!