Filmfrelst #238: Haugesund 2016 – Nerve og Sorgenfri

Haugesund 2016: Den norske filmfestivalen et godt i gang, og i denne podkasten snakker vi om to titler fra programmet, som begge har gjort inntrykk: Henry Joost og Ariel Schulmans Nerve og Bo Mikkelsens Sorgenfri.

Nerve er en «tekno-thriller» med Emma Roberts og Dave Franco, regissert av duoen bak dokumentaren Catfish (2010). Så treffende og energisk formidlet er Nerve, at den umiddelbart føles som en vesentlig amerikansk film. En av deltagerne i podkasten oppsummerer den slik: «The Game møter The Ring møter The Hunger Games møter The Bling Ring møter Spring Breakers, i regi av Danny Boyle».

Sorgenfri er noe så sjeldent som en dansk zombie-film, i regi av spillefilmdebutant Bo Mikkelsen. Settingen og oppbyggingen er lovende, men holder konseptet hele veien?

Deltagere i denne episoden er Pernille Risbråthe Egebjerg, Truls Foss og Lars Ole Kristiansen.

God lytting!