Filmfrelst #387: A Rainy Day in New York

I denne episoden av Filmfrelst snakker vi om Woody Allens nye film, A Rainy Day in New York, som aldri ble lansert på kino i Norge og nå er sluppet rett på hjemmevideo.

Med et ungt stjernelag foran kameraet, ledet an av Timothée Chalamet, Elle Fanning og Selena Gomez, skulle alt ligge til rette for at A Rainy Day in New York ville treffe et bredt publikum. Men etter at overgrepsbeskyldningene mot Woody Allen, som han kategorisk har avvist og som har vært offentlig kjent i flere tiår, blusset opp igjen i forbindelse med #metoo i 2017, trakk Amazon Studios seg fra avtalen om finansiering og distribusjon av Allens filmer. Regissøren saksøkte Amazon for utrettmessig oppsigelse av kontrakten, og etter et forlik mellom partene endte Allen med å få tilbake rettighetene til A Rainy Day in New York.

Nå er filmen omsider tilgjengelig for kjøp og leie, og i denne episoden deler vårt podkastpanel sine tanker om A Rainy Day in New York. Vi ser blant annet nærmere på hvordan Allen kombinerer sin velkjente, kjappe dialog med en fabel-lignende storbyfortelling, og hvordan hans samarbeid med fotograf Vittorio Storaro har bidratt til å gi filmen en drømmeaktig visualitet.

I samtale rundt det virtuelle rundebord på Skype (i koronaens tid) finner vi Roskva Koritzinsky, Pernille Middelthon og Karsten Meinich. Episoden inneholder ingen spoilere.

God lytting!