Filmfrelst #188: Joachim Triers Louder Than Bombs

I denne episoden av Filmfrelst har vi invitert med filmviter og universitetslektor Jon Inge Faldalen for å snakke om Joachim Triers Louder Than Bombs.

Louder Than Bombs er den første norske filmen som har deltatt i hovedkonkurransen i Cannes på 36 år. I denne podkasten snakker vi om Joachim Triers stil- og fortellergrep, og hvordan disse speiler filmens tematikk. Vi deler også tanker om mottagelsen i Cannes, og diskuterer likheter og forskjeller med Reprise (2006) og Oslo 31. august (2011).

Med oss som gjest har vi Jon Inge Faldalen, som skriver om film for en rekke publikasjoner, i tillegg til å undervise i film- og medievitenskap ved UiO. Faldalen har fulgt Louder Than Bombs tett det siste halvåret, og har sett filmen en rekke ganger, i forskjellige versjoner. I løpet av samtalen diskuterer vi noen plottelementer som kan oppleves som milde spoilere, og dette varsles underveis i podkasten.

Louder Than Bombs får norsk kinopremiere i oktober.

God lytting!