Filmfrelst #412: Charlie Kaufmans I’m Thinking of Ending Things

I denne podkastepisoden diskuterer vi Charlie Kaufmans nye film, I’m Thinking of Ending Things, som er produsert av Netflix og ble sluppet på strømmetjenesten 4. september.

I’m Thinking of Ending Things er basert på Iain Raids roman ved samme navn, men adaptasjonen tar seg store friheter. Ikke overraskende, for Charlie Kaufman har for lengst utmerket seg som en av Hollywoods mest oppfinnsomme og særegne manusforfattere. Med Synecdoche, New York («New York i et nøtteskall», 2008) debuterte han som regissør, og først syv år senere fortsatte han sin reise bak kameraet med den underlige og tungt kritikerroste animasjonsfilmen Anomalisa (2015).

Etter fem års pause returnerer han altså med Netflix-produserte I’m Thinking of Ending Things, som med sin tøylesløse blanding av stemninger og sjangeruttrykk mildt sagt utfordrer sitt publikum – på godt og vondt.

Ved lydopptakeren sitter Karsten Meinich, Lars Ole Kristiansen og Pernille Middelthon. Episoden inneholder spoilere.

God lytting!