Wes Andersons Roald Dahl-filmer får snart Netflix-premiere – her er traileren til den første av dem

Wes Anderson hadde premiere på sin nyeste spillefilm Asteroid City i sommer, og i Venezia kunne han nylig presentere den første av i alt fire filmatiseringer av Roald Dahl-noveller for Netflix. Nå er det offentliggjort at disse får premiere på strømmetjenesten i perioden 27.-30. september, og traileren til The Wonderful Story of Henry Sugar ble sluppet i dag.

The Wonderful Story of Henry Sugar hadde verdenspremiere under filmfestivalen i Venezia, der den ble godt tatt imot av kritikerne, og av flere beskrevet som Andersons mest eksperimentelle prosjekt så langt. Historien forteller om en rik mann som blir oppmerksom på en guru som kan se uten å bruke øynene. Videre setter han seg som mål å mestre ferdighetene for å kunne jukse i forbindelse med gambling.

Rollelisten består av Ralph Fiennes, Rupert Friend, Benedict Cumberbatch, Dev Patel, Richard Ayoade og Ben Kingsley; Anderson er som vanlig glad i å benytte seg av skuespillere han også tidligere har samarbeidet med. Spilletiden er 39 minutter. De tre påfølgende kortfilmene, The Swan, The Ratcatcher og Poison, har alle en spilletid på kun 17 minutter.

The Swan følger en liten, briljant gutt som blir plaget av to store idioter (med Rupert Friend, Ralph Fiennes og Asa Jennings). The Ratcatcher kretser rundt en profesjonell gnagerutrydder (med Richard Ayoade, Ralph Fiennes og Rupert Friend). Poison er basert på en av Dahls mest kjente noveller, om en mann som oppdager en giftig slange som sover i sengen hans (med Dev Patel, Benedict Cumberbatch, Ralph Fiennes, Ben Kingsley).

Under pressekonferansen i Venezia her forleden, markerte Wes Anderson sin avstand til de svært omdiskuterte forslagene om å endre i og sensurere deler av Dahls barnelitteratur.

Nedenfor kan du se den ferske traileren til The Wonderful Story of Henry Sugar, som altså lanseres på Netflix allerede 27. september.

*