Filmfrelst #560: Cannes 2023, del 4 – Wes Andersons Asteroid City

Cannes 2023: I denne festivalepisoden deler vi våre inntrykk etter å ha sett Wes Andersons nye film Asteroid City, som ble vist i hovedkonkurransen og som har norsk kinopremiere allerede 16. juni.

Anderson var sist i Cannes med The French Dispatch i 2021, og den gangen omtalte vi filmen som «Anderson gjør Anderson»/»Anderson lager pastisj av seg selv» etc. – med positivt fortegn! Han fortsetter langs denne linjen i Asteriod City, som best kan beskrives som en fornøyelsespark, et slags «Wes Anderson World».

Nedenfor diskuterer Montages-redaktørene Lars Ole Kristiansen og Karsten Meinich denne utviklingen hos Anderson, og de er noe mer ambivalente denne gangen, men samtidig såpass store fans at de klarer å se forbi problemene og nyte den praktfulle iscenesettelsen. Episoden er uten spoilere.

God lytting!