Filmfrelst #561: Cannes 2023, del 5 – Martin Scorseses Killers of the Flower Moon

Cannes 2023: Montages var blant de ytterst få som sikret seg billetter til Cannes-festivalens mest ettertraktede begivenhet i år – nemlig gallapremieren på Martin Scorseses Killers of the Flower Moon. I denne episoden diskuterer vi filmen, i tillegg til å oppsummere festivalens første halvdel.

Scorsese, hovedrolleinnehaverne Leonardo DiCaprio, Robert De Niro og Lily Gladstone, samt en rekke kjente skuespillere og regissører fra hele verden, var til stede i Cannes’ storstue Lumière for å overvære festivalens eneste visning av Killers of the Flower Moon. Etter at produksjonens finansiør, strømmetjenesten Apple TV+, offentliggjorde at filmen skal få tradisjonell kinolansering (i oktober), ble den straks invitert til å delta i hovedkonkurransen av programsjef Thierry Frémaux – noe som ville avstedkommet flere visninger – men Scorsese & Co. valgte til slutt å holde seg utenfor konkurranse. (Regissøren har tidligere vunnet Gullpalmen for Taxi Driver, og deltok sist i konkurranse med After Hours i 1985).

I denne episoden ser vi nærmere på Killers of the Flower Moon og hvordan den plasserer seg i Scorsese-filmografien, i tillegg til å oppsummere den første festivaluken. Filmen er basert på en sann historie, og adaptert fra David Granns bok om begivenhetene med samme tittel, men selv om vi unngår å snakke om spoilere, kan de som ønsker å vite minst mulig om filmen spare denne episoden til senere.

Ved mikrofonene sitter Montages-redaktør Lars Ole Kristiansen og Filmklubbforbundets Chloé Faulkner.

God lytting!