Cannes 2023: AWE sikrer norsk kinodistribusjon for The Sweet East og Maïwenns Jeanne du Barry

Cannes 2023: Distributøren Another World Entertainment er som vanlig på ballen for å sikre norske kinorettigheter til et knippe Cannes-titler, og de første bekreftede i år er Quinzaine-sensasjonen The Sweet East og Maïwenns åpningsfilm Jeanne du Barry.

Vi fra Montages ble alle veldig begeistret for The Sweet East, som ble vist tidlig under festivalen og vært gjenstand for mange samtaler langs Croisetten. (Her er vår podkast om den.) Fotograf Sean Price Williams har gjort seg bemerket for sine uttrykksfulle arbeider med regissører som Alex Ross Perry og Safdie-brødrene, og med The Sweet East gjør han sin spillefilmdebut som regissør. Manuset er skrevet av filmkritiker Nick Pinkerton, og foran kameraet har Williams med seg stjerneskuddet Talia Ryder (Never Rarely Sometimes Always), Simon Rex (Red Rocket), Jacob Elordi (Euphoria), og en rekke andre.

Alle de som har lest Montages med et oppmerksomt blikk vet at vi også har mye til overs for skuespiller og regissør Maïwenn (Polisse, DNA), som var tilbake i Cannes i år med åpningsfilmen Jeanne du Barry utenfor konkurranse. Filmen forteller om Louis XVs elskerinne, som tidligere har blitt skildret i bl.a. Sofia Coppolas Marie Antoinette.

Marius Skarnes Olsen fra AWE melder om innkjøpet av disse to filmene til Montages, og deler samtidig noen tanker om hva det var som gjorde at akkurat disse to traff blink hos dem:

Vi er stolte og glade over å sikre kinodistribusjon i Norge for de villeste og frekkeste filmene fra verdens viktigste filmfestival. The Sweet East er den aller kuleste filmen fra årets Cannes (en objektiv sannhet). Da vi så den på den aller første visningen, lo vi høylytt gjennom hele filmen, og lot oss bli med på en reise som oppleves som forfriskende nyskapende og overraskende. Dette er et moderne, uforutsigbart, vilt og vakkert eventyr på det store lerretet. The Sweet East må oppleves på kino!

Vi er store fans av Maïwenn, og det at vi fikk sikret norsk kinodistribusjon til åpningsfilmen Jeanne du Barry, føles helt fantastisk. Den er vakker, frekk, sensuell og en storproduksjon som vil begeistre et bredt publikum. Chanel har laget kostymene, og den er spilt inn i Versailles. Johnny Depp er tilbake. Vi takknemlige for at vi skal få jobbe med berikende Cannes-filmer som skal nå ut til et stort publikum.

Cannes-festivalen avsluttes i dag, lørdag 27. mai, og i tiden som kommer vil det komme flere nyheter om titler herfra som er kjøpt inn for norsk kinodistribusjon.