Eksklusivt: Se traileren til Eivind Landsviks Cannes-nominerte kortfilm Tits

Cannes 2023: For et par uker siden kunne vi med glede melde at Eivind Landsviks Tits skal delta i Cannes-festivalens hovedkonkurranse for kortfilm. Nå kan du se den ferske traileren, eksklusivt her på Montages.

Denne første smakebiten formidler en sommerlig stemning og et melankolsk toneleie, ispedd humor. Solnedgangen er nydelig fanget inn av fotograf Andreas Bjørseth (Thomas mot Thomas), og teksturene avslører at filmen er skutt på 16mm.

Vi i Montages er av og til nedstemte i møte med norske filmers visualitet, og gir ofte uttrykk for at valget om å skyte på digital video har vært ødeleggende, ettersom mange ikke lykkes godt nok med å kompensere for tapet av farger og tekstur i etterarbeidet. Landsvik og Bjørseth etterlignet selv analog film med stor finesse i Sofia, en sommer, men denne gangen har de altså jobbet med ekte vare – og man kan allerede se at det gir avkastning!

Eivind Landsvik, som tidligere står bak en rekke utsøkte musikkvideoer og kortfilmer, inkludert nevnte Sofia, en sommer, er den eneste fra Norge som viser film i et av de offisielle konkurranseprogrammene i Cannes i år. (Vi har også en regissør, Marlene Emilie Lyngstad, i studentseksjonen Cinéfondation.) Det blir spennende å se om Tits tiltrekker seg internasjonal oppmerksomhet; selv om kritikerne sjelden omtaler festivalens kortfilmer, er visningene svært viktige for talentspeidere som drar på festivaler for å rekruttere regissører til sine produksjonsselskaper.

Tits forteller historien om to tenåringer som møtes under uheldige omstendigheter en kveld og oppdager ting om hverandre de ikke ante, selv etter flere års skolegang sammen. Filmen er produsert av Lars Ulrik Wold, med Kristin Emblem og Guri Neby som eksekutive produsenter (Einar Film).

Her kan du se den blodferske traileren: