Se traileren til Malcolm & Marie, Sam Levinsons Netflix-film med Zendaya & John David Washington

Euphoria-skaper Sam Levinson har samarbeidet med Zendaya og John David Washington om spillefilmen Malcolm & Marie i løpet av koronatiden. Nå er premieren like rundt hjørnet, og man får et godt inntrykk av resultatet i denne ferske traileren.

Malcolm & Marie er intimt relasjonsdrama med kun to rollefigurer. Filmen skutt på 35mm, i svart-hvitt, av den ungarske mesterfotografen Marcell Rév, som tillegg til å ha gjort seg bemerket med Levinsons Assassination Nation (2018) og Euphoria har arbeidet tett med sin landsmann Kornél Mundruczó i filmer som Revolten (2013) og Jupiters måne (2017).

Netflix kjøpte Malcolm & Marie for 30 millioner dollar i fjor høst, og dette signaliserte at strømmetjenesten har tro på at prosjektet kan sikre dem prestisje. Jamfør de nye Oscar-reglene er filmer som har premiere frem til og med 28. februar med i konkurransen om prisene, så dette betyr at premieren er godt timet med tanke på det som kommer til å bli tidenes underligste og potensielt mest overraskende Oscar-sesong. Ifølge sikre kilder er Zendayas rolleprestasjon så imponerende at den kan bli en late front runner i racet.

Traileren nedenfor gir inntrykk av et lavmælt og følsomt kammerspill der verken manuset eller skuespillernes fakter henfaller til melodrama. Det fotografiske uttrykket minner om Woody Allens eksperimenter med svart-hvitt, i samarbeid med fotografer som Gordon Willis, Carlo Di Palma og Sven Nykvist. En stil også Noah Baumbach og Sam Levy la seg tett opp mot i Frances Ha. Apropos Baumbach, så har Malcolm & Marie tidligere blitt sammenlignet med hans Marriage Story (2019).

Malcolm & Marie får premiere direkte på Netflix 5. februar.