Filmfrelst #194: Tilbake til fremtiden-trilogien

Cinematekene er et samarbeid om felles digitale visninger på cinematekene i Bergen, Kristiansand, Lillehammer, Oslo, Stavanger, Tromsø og Trondheim. Montages setter gjennom ukentlige artikler fokus på filmene i utvalget. Robert Zemeckis’ Tilbake til fremtiden og Tilbake til fremtiden 2 vises fra og med onsdag 21. oktober i Bergen, Kristiansand, Lillehammer, Oslo, Stavanger, Tromsø og Trondheim. Visningstider og info finnes her eller hos ditt cinematek.

*

21. oktober 2015 er datoen Marty McFly reiser frem til i Tilbake til fremtiden 2. Nå har vi snart tatt igjen fremtiden, og i den anledning setter vi Tilbake til fremtiden-trilogien i fokus i denne spesialepisoden av Filmfrelst.

Robert Zemeckis‘ høyt elskede filmer har tålt tidens tann, og i Montages (og den filminteresserte verden for øvrig) har Tilbake til fremtiden-trilogien mange fans. I denne episoden av Filmfrelst inviterte eksempelvis Mot naturen-regissør Ole Giæver seg selv – han bare måtte få være med å diskutere Tilbake til fremtiden når 21. oktober 2015 nærmet seg i kalenderen. I podkast-panelet finner vi også redaksjonsmedlem Thor Joachim Haga, samt Montages-redaktørene Lars Ole Kristiansen og Karsten Meinich.

Samtalen tar utgangspunkt i «tidslinje-jubileet» markert av datoen 21. oktober, men glir raskt over i en generell vurdering av trilogien slik vi så den første gang og slik vi ser den nå, samt en analytisk prat om tidsreise-filmenes evige kontinuitets-dilemma.

God lytting!

*