Filmfrelst

Filmfrelst #194: Tilbake til fremtiden-trilogien

Cinematekene er et samarbeid om felles digitale visninger på cinematekene i Bergen, Kristiansand, Lillehammer, Oslo, Stavanger, Tromsø og Trondheim. Montages setter gjennom ukentlige artikler fokus på filmene i utvalget. Robert Zemeckis’ Tilbake til fremtiden og Tilbake til fremtiden 2 vises fra og med onsdag 21. oktober i Bergen, Kristiansand, Lillehammer, Oslo, Stavanger, Tromsø og Trondheim. Visningstider og info finnes her eller hos ditt cinematek.

*

21. oktober 2015 er datoen Marty McFly reiser frem til i Tilbake til fremtiden 2. Nå har vi snart tatt igjen fremtiden, og i den anledning setter vi Tilbake til fremtiden-trilogien i fokus i denne spesialepisoden av Filmfrelst.

Robert Zemeckis‘ høyt elskede filmer har tålt tidens tann, og i Montages (og den filminteresserte verden for øvrig) har Tilbake til fremtiden-trilogien mange fans. I denne episoden av Filmfrelst inviterte eksempelvis Mot naturen-regissør Ole Giæver seg selv – han bare måtte få være med å diskutere Tilbake til fremtiden når 21. oktober 2015 nærmet seg i kalenderen. I podkast-panelet finner vi også redaksjonsmedlem Thor Joachim Haga, samt Montages-redaktørene Lars Ole Kristiansen og Karsten Meinich.

Samtalen tar utgangspunkt i «tidslinje-jubileet» markert av datoen 21. oktober, men glir raskt over i en generell vurdering av trilogien slik vi så den første gang og slik vi ser den nå, samt en analytisk prat om tidsreise-filmenes evige kontinuitets-dilemma.

God lytting!

*

Skriv ut artikkelen Skriv ut artikkelen 2 kommentarer

  1. Vidar Olsen sier:

    Fin podcast.

    Én ting: dere snakker om logiske brister i BTTF2, for eksempel hvorfor Doc har det så travelt med å må Marty til framtiden for å fikse sønnen. Det skjer jo ikke før om 30 år. Men hva om Doc har en annen agenda?

    Kanskje Doc vet hva som skal skje om kort tid hvis han ikke får med seg Marty: Han kommer til å ta Toyotaen på en kjøretur, inngå kappløp med Needles, og kræsje med Rolls Roycen og ødelegge livet. Kanskje alt maset om at det haster bare var for å distrahere Marty og få ham med seg fortest mulig, og kanskje det ikke handlet om å redde sønnen, men at Marty skulle lære seg at noen kamper skal man stå over?

    Hmm. Jeg vet at det ikke virker som om Doc har planlagt ting så nøye. Men Marty hadde i alle fall ikke vært trygg sammen med Jennifer i Toyotan, hvis ikke Doc hadde forstyrret dem.

Din kommentar

Du kan bruke følgende koder:
<a href="https://montages.no">lenke</a>
<b>fet skrift</b>
<i>kursiv</i>
<blockquote>sitat</blockquote>