Denis Villeneuve får fullføre Dune – Warner Bros. har gitt Part Two grønt lys

Helt siden verdenspremieren i Venezia i starten av september har vi diskutert dette skrekkscenarioet: Hva hvis Denis Villeneuve ikke får fullføre det han startet på i Dune: Part One? Og nå kan vi puste lettet ut: Studioet Warner Bros. har omsider gitt grønt lys til produksjonen av Dune: Part Two.

Det er bransjenettstedet Deadline som melder at produksjonsselskapet Legendary og Warner Bros. i en koordinert pressemelding nå varsler at Villeneuve og hans skuespillere (som ventet) plukker opp tråden og fortsetter arbeidet med å filmatisere Frank Herberts ikoniske science fiction-roman – som de kom omtrent halvveis med i Dune: Part One, som i disse dager vises på kino.

«It was a dream of mine to adapt Herbert’s Dune, and I have the fans, the cast, and crew, Legendary and Warner Bros. to thank for supporting this dream. This is only the beginning,» sier Villeneuve om nyheten, og Deadline poengterer at offentliggjøringen nå kommer etter at Dune: Part One har passert $220 millioner i kinoinntekter på verdensbasis og at strømmetallene for filmen på HBO Max i USA antageligvis bærer bud om solid interesse fra sofapublikummet.

Sentralt i avtalen om å gå i gang med Dune: Part Two er for øvrig merknaden om at filmen skal på kino uten parallell strømmelansering, så her har åpenbart filmskaperne hatt et ord med i laget for å sikre at ikke Warner Bros. sin mye omtalte pandemistrategi (der hver kinofilm i 2021 også er sluppet direkte på HBO Max samtidig som kinopremieren) skal få feste seg som den «nye normalen».

Dune: Part Two er forventet å ha kinopremiere i oktober 2023 – forutsatt at ikke et nytt, verdensomspennende virus sender sivilisasjonen inn i en ny kollektiv nedstengning.