James Cameron gir nytt håp om en Alita: Battle Angel-oppfølger

Da filmåret 2019 ble oppsummert her på Montages, var det et ikke helt ubetydelig nærvær av Alita: Battle Angel på våre topplister. Siden den gang har fanskaren vokst, og mange har spurt seg om hvorfor ikke filmen får en oppfølger? Nå virker signalene å peke i retning av at noe endelig vil skje.

Alita skulle opprinnelig bli James Camerons neste film som regissør etter Titanic, og ble offentliggjort allerede i 2003. Men så ble det først dokumentarer fra havets dyp, og så – sakte, men sikkert – steg et nytt originalmanus frem fra Camerons magiske penn, og Alita måtte vike for det som ble Avatar i 2009. Heldigvis forble Cameron involvert, og filmen kom til slutt – med «Jim» som co-manusforfatter, produsent og gudfar, og Robert Rodriguez som regissør. Resultatet var en storslått og visuelt imponerende cyberpunk-/science fiction-blockbuster – ikke uten svakheter, men bedre enn sitt rykte – og nå varsles det altså omsider at en oppfølger er på trappene.

Først kom sitatet fra Variety den 14. desember, da Cameron og Rodriguez stilte til en Directors on Directors-prat hvor de endte med å ta en «blodsed» med hverandre om at en Alita-oppfølger skal bli noe av. I tillegg bekreftet produsent Jon Landau (Avatar, Alita) i et intervju på rød løper i anledning Avatar: The Way of Water-premieren (se klipp nederst i saken), at de har konkrete planer for å lage mer film fra Alita-universet. Og denne uken – i et intervju med Kim Masters på podkasten The Business – bød Cameron enda en gang på et dårlig skjult hint om at, «jo», Alita er ikke glemt.

Når man til slutt også trekker inn at Rodriguez’ film tross alt spilte inn hele $400 millioner dollar på verdensbasis, og har samlet mange flere nye fans i årene som har gått på hjemmevideo- og strømmemarkedet, samt at Avatar: The Way of Water soper inn enorme summer på kino, så peker alt mot at det i Alita-fiksjonsuniverset absolutt kan fortelles flere og ikke minst større historier. 

*