Filmfrelst #241: Venezia 2016 – Voyage of Time

Venezia 2016: Mesterregissør Terrence Malick er endelig ferdig med sitt episke dokumentarprosjekt Voyage of Time, som han har jobbet med i fire tiår. Vi har sett filmen, og diskuterer resultatet.

I Gullpalme-vinneren The Tree of Life (2011), som nå må regnes som en moderne klassiker, viste Malick oss en flik av verdensrommet og jordens fødsel i den berømte «skapelsessekvensen». Bildematerialet som utgjorde grunnlaget for disse scenene ble hentet fra dokumentaren Voyage of Time – kanskje fordi Malick fryktet at prosjektet aldri ville se dagens lys.

Når den ferdige filmen etter langt om lenge nå skulle få sin premiere i Venezia, ble den marinert i forventninger det nærmest er umulig å leve opp til. Hvordan ble vårt første møte med filmen? Montages-redaktørene Karsten Meinich og Lars Ole Kristiansen har samlet seg til prat foran mikrofonene.

God lytting!