Filmfrelst #411: Venezia 2020 – Mona Fastvolds The World to Come og Almodóvars korona-kortfilm

Venezia 2020: I denne første episoden fra årets filmfestival i Venezia diskuterer våre utsendte norske Mona Fastvolds The World to Come og Pedro Almodóvars korona-kortfilm The Human Voice.

Filmfestivalen i Venezia må sies å være det første store internasjonale kulturarrangementet siden verden gikk i lås i mars. Hvordan fungerer festivalen når den rammes av smitterestriksjoner og redusert festivalkapasitet? Lider programmet av at amerikanske storfilmer glimrer med sitt fravær?

Etter å ha skrevet manusene til The Childhood of a Leader (2015) og Vox Lux (2018), sammen med Brady Corbet, har Mona Fastvold blitt en filmskaper Montages følger med særlig stor interesse. The World to Come er hennes andre spillefilm som regissør og kan skilte med en imponerende rolleliste bestående av Vanessa Kirby, Katherine Waterston og Casey Affleck. Pedro Almodóvar har i koronatiden alliert seg med selveste Tilda Swinton og laget en kortfilm, The Human Voice, basert på et stykke av Jean Cocteau. Begge er så langt blant høydepunktene under årets festival.

Ved mikrofonene sitter Montages’ akkrediterte Andrea Skotland og Truls Foss i Venezia, i samtale med redaktør Lars Ole Kristiansen hjemme i Norge.

God lytting!