Filmfrelst #567: Venezia 2023 – Michael Manns Ferrari

Venezia 2023: I denne festivalepisoden av Filmfrelst diskuterer vi en av filmene vi har sett mest frem til i Venezia, nemlig Michael Manns biografifilm Ferrari.

Det går stadig flere år mellom hver gang den amerikanske auteuren Michael Mann lager film, og forrige gang, med Blackhat (2015), gjorde det inntrykk på Montages-redaksjonen (lytt til vår episode om denne undervurderte «actionthrilleren»). Ferrari har vært noe av et evighetsprosjekt for Mann, som vi først skrev om helt tilbake i 2015, altså like etter at Blackhat hadde premiere.

Opprinnelig skulle Christian Bale gestalte tittelfiguren Enzo Ferrari, men da produksjonen kom på skinner igjen etter pandemien var det i stedet Adam Driver som fikk hovedrollen. Andre prominente skuespillere i filmen er Penélope Cruz og Shailene Woodley, med Patrick Dempsey, Jack O’Connell og Gabriel Leone i biroller som noen av Ferraris racingsjåfører.

Forventningene våre var nesten på bristepunktet da vi endelig fikk satt oss til rette i pressevisningssalen Darsena på Lido, og i samtalen nedenfor deler vi våre første inntrykk og reaksjoner. I episoden diskuteres biografiske fakta fra Ferraris liv som skildres i filmen, og dette vurderes ikke som spoilere av panelet.

Ved mikrofonene sitter Karsten Meinich, Lars Ole Kristiansen, Hedda Robertsen og Benjamin Yazdan.

God lytting!