Filmfrelst #242: Mel Gibsons Hacksaw Ridge

Venezia 2016: Regissøren Mel Gibson er endelig tilbake, med det voldsomme 2. verdenskrigsdramaet Hacksaw Ridge. I denne episoden snakker vi om Gibsons karriere, og argumenterer for hvorfor hans comeback er et høydepunkt i Venezia.

Hacksaw Ridge forteller den sanne historien om amerikanske Desmond T. Doss (Andrew Garfield) som reddet et utall medsoldater i Okinawa under andre verdenskrig. Etter ti års pause som regissør (Apocalypto var hans forrige) – blant annet som følge av et stormfullt privatliv og kontroversielle uttalelser – er Gibson endelig tilbake der han virkelig hører hjemme: bak kameraet.

Og selv om enkelte deler av Hacksaw Ridge bærer preg av en litt klumsete visjonær som må «tilbake på hesten», overskygges disse av sekvenser der filmskapingens presisjon og muskelkraft treffer oss hardt i mellomgulvet.

Ved mikrofonene sitter Karsten Meinich og Lars Ole Kristiansen.

God lytting!