Filmfrelst #232: Film og transmedia

I denne episoden av Filmfrelst tar vi en prat med produsent Christian Falch, teknologi-entusiast Elin Festøy  og regissør Håvard Bustnes.

Utgangspunktet for samtalen er begrepet transmedia, og hvordan tradisjonell filmskaping og historiefortelling kan utvides, supplementeres og samspille med andre komplimenterende uttrykksformer – være det spill, sosiale medier eller Virtual Reality.

Elin Festøy har en allsidig bakgrunn innen journalistikk og kommunikasjon, og driver med film- og spill-relaterte produksjoner under selskapet Teknopilot. Christian Falch (Gammaglimt) har blant annet stått bak dokumentarene Gulosten og Eksorsisten i det 21. århundre, og hadde nylig premiere på black metal-dokumentaren Blackhearts. Håvard Bustnes (Faction Film / Klapp Media) har regissert dokumentarfilmene Blod og Ære, Helsefabrikken og Opprørske Oldemødre, og jobber for tiden sammen med Christian Falch på en ny film om Golden Dawn-partiet i Hellas.

Christian Falch, Håvard Bustnes og Elin Festøy
Christian Falch, Håvard Bustnes og Elin Festøy diskuterer film, spill og VR i denne episoden av Filmfrelst.

Blant prosjektene vi får høre mer om i podcasten er transmediaplattformen «My Enemys Child», som tar i bruk flere forskjellige medieplattformer med norske Lebensborn-barn og barn rammet av krig som overordnet tematikk.

Dette omfatter blant annet spillet Mitt barn: Lebensborn, som Teknopilot produserer sammen med Sarepta Studios, og dokumentarfilmen Wars Don’t End, som lages av Christian Falch og regissør Dheeraj Akolkar.

Innspilling av dokumentarfilmen «Wars don't end». Fra venstre: regissør Dheeraj Akolkar (i sofaen), fotograf Håkon Vettre, produsent Christian Falch og B-fotograf Torfinn Rønning Sanderud. (Foto: Elin Festøy)
Innspilling av dokumentarfilmen «Wars don’t end». Fra venstre: regissør Dheeraj Akolkar (i sofaen), fotograf Håkon Vettre, produsent Christian Falch og B-fotograf Torfinn Rønning Sanderud. (Foto: Elin Festøy)

Ikke glem at du kan abonnere på Filmfrelst i iTunes eller via RSS.

God lytting!