Filmfrelst #403: Kortfilmfestivalen 2020 – Norsk kortfilm, del 1

Montages er offisiell mediepartner for Kortfilmfestivalen (10.-14. juni 2020), og dekker årets utgave av festivalen gjennom artikler og podkastepisoder.

*

Kortfilmfestivalen 2020: Årets utgave av Kortfilmfestivalen er i gang, og i denne podkastepisoden diskuterer vi hva vi har sett på første digitale festivaldag – et knippe av de norske fiksjonsfilmene i konkurranse.

Vi har bare så vidt kommet i gang med å navigere oss gjennom jungelen av filmene i Kortfilmfestivalens omfangsrike program, men allerede nå avtegnes mønstre i det norske konkurranseutvalget: Flere av filmene vi har sett er surrealistiske og absurde, foregår i fiksjonsunivers som skrur på og forskyver virkeligheten, og har elementer av science fiction i seg. Noen ganger faller forsøkene igjennom, men andre ganger… liker vi stilen!

Ved det virtuelle rundebordet sitter Karsten Meinich og Lars Ole Kristiansen. (Episoden inneholder ingen spoilere.)

God lytting!