Filmfrelst #405: Kortfilmfestivalen 2020 – Norsk kortfilm, del 3

Montages er offisiell mediepartner for Kortfilmfestivalen (10.-14. juni 2020), og dekker årets utgave av festivalen gjennom artikler og podkastepisoder.

*

Kortfilmfestivalen 2020: I denne fjerde og siste podkastepisoden fra årets digitale utgave av Kortfilmfestivalen fokuserer vi på incels-tematikk og sammenligner Sebastian Lagerkvists Poison med den refuserte kortfilmen Gnisninger.

Poison konkurrerer i programmet for norsk fiksjon, og på overflaten er den til forveksling lik Marius Myrmels Gnisninger, som ble sendt inn til vurdering og refusert av forhåndsjuryen. I vår diskusjon måler vi disse to «incel-filmene» opp mot hverandre. Hva skiller regissørenes valg, i estetikk og narrative grep? Programmerte forhåndsjuryen «feil» film? Burde festivalen eventuelt ha benyttet muligheten til å montere de to ved siden av hverandre?

Videre snakker vi også om Rikke Gregersens De berørte (en av de beste filmene i årets konkurranse), Brwa Vahabpour Silence og Kenneth Karlstads Sult, innen episoden er over.

Ved mikrofonene sitter Karsten Meinich, Lars Ole Kristiansen og Ida Madsen Hestman.

God lytting!