Kortfilmene i sentrum for vår diskusjon i denne podkastepisoden:  Marius Myrmels «Gnisninger» (vises ikke på Kortfilmfestivalen) og Sebastian Lagerkvists «Poison» (vises på Kortfilmfestivalen).

Filmfrelst

Filmfrelst #405: Kortfilmfestivalen 2020 – Norsk kortfilm, del 3

Montages er offisiell mediepartner for Kortfilmfestivalen (10.-14. juni 2020), og dekker årets utgave av festivalen gjennom artikler og podkastepisoder.

*

Kortfilmfestivalen 2020: I denne fjerde og siste podkastepisoden fra årets digitale utgave av Kortfilmfestivalen fokuserer vi på incels-tematikk og sammenligner Sebastian Lagerkvists Poison med den refuserte kortfilmen Gnisninger.

Poison konkurrerer i programmet for norsk fiksjon, og på overflaten er den til forveksling lik Marius Myrmels Gnisninger, som ble sendt inn til vurdering og refusert av forhåndsjuryen. I vår diskusjon måler vi disse to «incel-filmene» opp mot hverandre. Hva skiller regissørenes valg, i estetikk og narrative grep? Programmerte forhåndsjuryen «feil» film? Burde festivalen eventuelt ha benyttet muligheten til å montere de to ved siden av hverandre?

Videre snakker vi også om Rikke Gregersens De berørte (en av de beste filmene i årets konkurranse), Brwa Vahabpour Silence og Kenneth Karlstads Sult, innen episoden er over.

Ved mikrofonene sitter Karsten Meinich, Lars Ole Kristiansen og Ida Madsen Hestman.

God lytting!

Skriv ut artikkelen Skriv ut artikkelen Din kommentar

Du kan bruke følgende koder:
<a href="https://montages.no">lenke</a>
<b>fet skrift</b>
<i>kursiv</i>
<blockquote>sitat</blockquote>