Filmfrelst #402: Slik blir Kortfilmfestivalen 2020 – en samtale om årets program (og vanskelige valg)

Montages er offisiell mediepartner for Kortfilmfestivalen (10.-14. juni 2020), og dekker årets utgave av festivalen gjennom artikler og podkastepisoder.

*

Kortfilmfestivalen 2020: Årets utgave av Kortfilmfestivalen er straks i gang, og med heldigitalt program og avlyst fysisk utgave, har det vært mange kompliserte problemstillinger for de ansvarlige å forholde seg til. I podkasten nedenfor forklarer et knippe av festivalens beslutningstagere hvordan de kom frem til valgene som ble tatt.

I denne spesialepisoden av Filmfrelst har vi ikke samlet et tradisjonelt panel, men møter isteden fire forskjellige personer som har hatt sentrale roller i organiseringen og programmeringen av årets utgave av Kortfilmfestivalen. Både valget om å gå for en digital festival, programmeringen av innhold og utfordringene knyttet til påmeldte filmer – skal den inviteres, og den refuseres? – blir diskutert.

Leder Anita Svingen, programmerer Cato Fossum og to medlemmer av festivalens forhåndsjuryer – Jannicke Systad Jacobsen og Chloé Faulkner – stiller til hver sin korte samtale med Montages-redaktør Karsten Meinich, og deler noen av sine tanker bak hvordan årets festivalprogram (og visningsplattform) er bygget opp.

God lytting!