Vises på Kortfilmfestivalen 2020: «Apfelmus» (2019, Gratzer, Internasjonal kortfilm), «Kuksvanen» (2020, Heradstveit, Norsk kortfilm) og «Polyfonatura» (2019, Vatne, Norsk kortfilm).

Filmfrelst

Filmfrelst #402: Slik blir Kortfilmfestivalen 2020 – en samtale om årets program (og vanskelige valg)

Montages er offisiell mediepartner for Kortfilmfestivalen (10.-14. juni 2020), og dekker årets utgave av festivalen gjennom artikler og podkastepisoder.

*

Kortfilmfestivalen 2020: Årets utgave av Kortfilmfestivalen er straks i gang, og med heldigitalt program og avlyst fysisk utgave, har det vært mange kompliserte problemstillinger for de ansvarlige å forholde seg til. I podkasten nedenfor forklarer et knippe av festivalens beslutningstagere hvordan de kom frem til valgene som ble tatt.

I denne spesialepisoden av Filmfrelst har vi ikke samlet et tradisjonelt panel, men møter isteden fire forskjellige personer som har hatt sentrale roller i organiseringen og programmeringen av årets utgave av Kortfilmfestivalen. Både valget om å gå for en digital festival, programmeringen av innhold og utfordringene knyttet til påmeldte filmer – skal den inviteres, og den refuseres? – blir diskutert.

Leder Anita Svingen, programmerer Cato Fossum og to medlemmer av festivalens forhåndsjuryer – Jannicke Systad Jacobsen og Chloé Faulkner – stiller til hver sin korte samtale med Montages-redaktør Karsten Meinich, og deler noen av sine tanker bak hvordan årets festivalprogram (og visningsplattform) er bygget opp.

God lytting!

Skriv ut artikkelen Skriv ut artikkelen Din kommentar

Du kan bruke følgende koder:
<a href="https://montages.no">lenke</a>
<b>fet skrift</b>
<i>kursiv</i>
<blockquote>sitat</blockquote>