Den norske krigsfilmen Kampen om Narvik blir koronautsatt til 2022

De nye smitteverntiltakene mot koronaviruset som ble innført i Norge denne uken har nå resultert i at selskapet Nordisk Film velger å utsette lanseringen av Erik Skjoldbjærgs nye film, den mye omtalte storproduksjonen Kampen om Narvik, som var satt opp med ordinær kinopremiere 1. juledag og en rekke førpremierer allerede neste uke.

I en pressemelding varsler produsent og distributør at de tar sikte på kinolansering tidlig i 2022, og legger ved følgende uttalelse:

Nordisk Film har i dag besluttet at vi utsetter premieren på Kampen om Narvik. Vi berømmer kulturministeren for å innføre stimuleringsordningen igjen, som vil være av helt avgjørende betydning når filmen skal lanseres tidlig neste år. Per nå er det likevel for mange usikkerheter, både vedrørende smittesituasjonen og stimuleringsordningens innretning, til at vi kan gjennomføre premieren som planlagt.

Avgjørelsen om ny premieredato vil bli tatt i tett dialog med de norske kinoene og så snart vi får vite mer om detaljene i stimuleringsordningen.

Ingen av de andre internasjonale storfilmene som er ventet å ha premiere før nyttår er foreløpig utsatt, men distributøren Another World Entertainment melder at Leos Carax‘ prisvinner fra Cannes, musikalen Annette, utsettes til april 2022, også som et resultat av smitteverntiltakene.

Kampen om Narvik var eneste gjenstående norske kinofilm i 2022 som ikke allerede har hatt premiere, og Montages er foreløpig ikke kjent med om andre norske filmer har valgt å utsette sine premierer som er satt opp tidlig neste år. (Full dekning av Arild Andresen er første norske film i 2022-kalenderen per i dag, med ventet premiere fredag 21. januar.)