Filmfrelst #448: Slik blir Kortfilmfestivalen 2021 – en samtale om årets utgave

Kortfilmfestivalen 2021: Årets utgave av Kortfilmfestivalen går av stabelen 9.-13. juni, og i denne podkastepisoden snakker vi med Cato Fossum og Vanja Ødegård fra festivalen om hvordan planene for både digitale og fysiske kortfilmvisninger vil bli gjennomført.

Fjorårets utgave av Kortfilmfestivalen var den første av de norske filmfestivalene under pandemien til å rekke å snu seg rundt og presentere en alternativ, digital versjon istedenfor å avlyse. Her på Filmfrelst-podkasten snakket vi den gang med ulike personer involvert i tankegangen og de vanskelige valgene bak Kortfilmfestivalens «nødutgave» i 2020 – som heldigvis ble å regne som en suksess.

Nå har et helt år gått, men pandemien er fortsatt her og krever at alternative metoder tas i bruk av festivalarrangørene også i år. Men situasjonen per i dag gir mulighet til å kombinere en digital festival med ulike fysiske, lokale «satelittvisninger» organisert av Kortfilmfestivalen, gjennomført på kinovisningssteder rundt omkring i landet. (Blant dem Grimstad, dit Kortfilmfestivalen egentlig skulle ha invitert hele sitt publikum om et sedvanlig arrangement var mulig.)

Dette og flere andre aspekter ved det som blir Kortfilmfestivalen 2021 snakker Montages-redaktør Karsten Meinich med Fossum og Ødegård om i episoden nedenfor.

God lytting!