Disse vant priser på Kortfilmfestivalen 2024 – Gullstolen til Homage au pair av Kari Holtan

Kortfilmfestivalen i Grimstad ble avsluttet på lørdag, og da de ulike juryene delte ut sine priser for årets beste titler gikk festivalens største heder, Gullstolen, til regissør Kari Holtan og hennes kortfilm Homage Au Pair.

Den 47. utgaven av Kortfilmfestivalen viste hele 294 filmer på tvers av sine ulike programseksjoner, og som vanlig var det en rekke bransjefolk og filmskapere til stede for å se hverandres nye arbeider og diskutere seg i mellom.

For alle som ikke tok turen til Grimstad, er festivalprogrammet tilgjengelig digitalt helt frem til og med søndag 23. juni kl. 23.59. Det vil også bli arrangert enkelte visninger av høydepunkter fra Kortfilmfestivalen i andre byer, bl.a. på Verdensteatret i Tromsø (mer info).

Nedenfor kan dere se alle festivalens prisvinnere, og her kan dere lese juryenes begrunnelser. Informasjon om hvem som satt i de ulike juryene finner dere her

*

  • Norsk filmforbunds fagpris:

    • AGURK ved produksjonsdesigner Madeleine Kinney

Vinnerne av Gullstolen for henholdsvis beste internasjonale kortfilm, beste kortdokumentar og beste norske kortfilm kvalifiserer til Oscar®-vurdering, som tre av kun 200 filmer internasjonalt.

*