Filmfrelst #190: Woody Allens Irrational Man

En ny «mellomfilm» fra Woody Allen er som regel ensbetydende med god underholdning. Irrational Man fyker av gårde, og etterlater akkurat nok spørsmål hos tilskueren til å vare litt lenger enn spilletiden.

I Irrational Man møter vi Joaquin Phoenix som filosofiprofessor i eksistensiell krise, og selv om castingen kan virke underlig, er Phoenix svært overbevisende som denne Allen-arketypen. Emma Stone, som gjør sin andre film for regissøren, er også i storform som en lettere forvirret og kunnskaps- og innsiktstørst studine.

I denne episoden av Filmfrelst diskuterer vi Irrational Man, og plasserer den blant «mord- og moraldramaene» i Woody Allen-filmografien. Deltakere i denne episoden er Montages-redaktørene Karsten Meinich og Lars Ole Kristiansen.

God lytting!