Filmfrelst

Filmfrelst #17: Antichrist

Filmfrelst har sett Antichrist, og vier en time til diskusjon rundt filmen, regissør Lars von Trier, og norske mediers tilnærming til den.

Deltakere denne gang: Eirik Smidesang Slåen, Karsten Meinich, Lars Ole Kristiansen, Martin Sivertsen og Sara Marie Vollset.

Aktuelle lenker for denne episoden:

Skriv ut artikkelen Skriv ut artikkelen 7 kommentarer

 1. Aslaug B. sier:

  Herlig intro til podcasten! Herlig podcast! Og herlig film! Men den må synke inn ja. Veldig enig i at filmen også er et spark mot psykiatrien. Kvinnen går jo inn i en psykose, hun er syk, hjelpesløs og uforskyldt inntil hekseriet kommer for dagen.

 2. E sier:

  god podcast. kul start med von trier i introen. nice touch :)

 3. Jannicke sier:

  Jeg trodde ikke jeg hadde planer om å se denne filmen, men det skal jeg jaggu meg gjøre allikevel.

  Ville dessuten komme med et tips til episode-tema. Hva med Harmony Korines filmer? Det er kanskje ikke så dagsaktuelt, men jeg hadde ihvertfall synes at det ville vært veldig spennende å høre hva dere har å si om hans filmer. Kanskje noen andre ville likt dette som tema også?

  (Jeg har nemlig tilbrakt store deler av mai med en analyse av Mister Lonely. Oppgaven er ferdig, men jeg klarer liksom ikke helt å slippe filmen i tankene mine.)

 4. Sommer sier:

  Hei og takk for fin podcast. Er veldig enig i analysene til alle. Virkelig mange tolkninger melder seg, og det er en skam at den fikk det voldsstempelet som tydeligvis skremmer publikum bort fra kinosalene. Et lite tillegg: En fortolkning som jeg syns var særdeles opp i dagen og soleklar kom dere av en eller annen grunn ikke inn på…. Har dere virkelig ikke sett den kryssklippinga når deler av åpningsscena repiteres mot sluten i filmen, hvor det blir klart at hun ser at ungen klatrer opp på bordet og vil dette ut, men hun er så nær orgasme at hun velger sin egen nytelse fremfor å redde ungen? Det er en nøkkelscene etter min mening som dere burde tatt opp (mulig dere gjorde det, men jeg gikk glipp av den?)

 5. Steinar sier:

  En nøkkelscene. Og en fantastisk scene. Det konstateres jo allerede der at hun er syk syk syk, og at masteren allerede har drevet henne til vanvidd.

 6. Er absolutt en nøkkelscene!!! Mener da å huske at jeg nevnte den i forbindelse med den omdiskuterte avklippingsscenen? Hvis ikke, er jeg helt enig i at det er en ukristelig stor forglemmelse!

 7. Christoffer sier:

  Ingen film har skremt meg like mye som denne og jeg har sett en god del skrekk filmer. Vet ikke helt om den er et mesterverk, men den er på topp 10en min av 2009 og jeg tror nok at den kommer til å vokse når jeg ser den igjen.

Din kommentar

Du kan bruke følgende koder:
<a href="https://montages.no">lenke</a>
<b>fet skrift</b>
<i>kursiv</i>
<blockquote>sitat</blockquote>