Filmfrelst #114: Berlinalen 2013 oppsummert – The Grandmaster, Side Effects m.m.

Berlinalen 2013: Årets festival er avsluttet, og i denne episoden av Filmfrelst oppsummerer vi Berlinalen 2013, og snakker om et knippe av festivalfilmene vi så.

På en såpass bredt anlagt filmfestival som Berlinalen er, finnes et utall forskjellige valgmuligheter, og i denne oppsummeringspodkasten fra 2013-utgaven diskuterer Karsten og Lars Ole fra Montages-redaksjonen sine inntrykk fra årets festival. Fire filmer kommer i særlig fokus i løpet av episoden: Wong Kar-wais The Grandmaster, Bruno Dumonts Camille Claudel 1915, Joseph Gordon-Levitts Don Jon’s Addiction og Steven Soderberghs Side Effects.

Vi unngår å snakke om handlingsforløpet i filmene, så episoden er uten spoilere. For purister er det eneste vi vil advare mot den aller siste delen av samtalen om Side Effects, selv om vi heller ikke der avslører noe av selve handlingen (vi diskuterer snarere filmens narrative konstruksjon).

God lytting!