TIFF 2020

Filmfrelst #346: Bong Joon-hos Parasitt

TIFF 2020: Bong Joon-ho har imponert og overrasket publikum og kritikere i en årrekke, med filmer som Memories of Murder (2003), Snowpiercer (2013) og Okja (2017).

Når han nå har laget en film i hjemlandet Sør-Korea for første gang siden Mother (2009), er det naturlig å møte den med store forventninger – men Parasitt («Gisaengchung») er umulig å forberede seg på. Filmen mottok høyst fortjent Gullpalmen i Cannes, og fikk våre utsendte der til å sveve av lykke.

Vi diskuterer filmens visualitet, fortellerstil og tematikk i denne timeslange, men spoilerfrie podkasten.

Ved mikrofonene sitter Lars Ole Kristiansen og Roskva Koritzinsky.

God lytting!

Skriv ut artikkelen Skriv ut artikkelen 4 kommentarer

  1. Jon Christoffersen sier:

    [SPOILER-ADVARSEL]

    En bra film som tar opp et viktig tema: fattigdom er fælt. Jeg er jo enig i det! Fint at sjåføren til slutt tok hevn og ikke orket å bli kritisert for «de fattiges lukt». Det danske (?)sitatet «Først pisser de på oss, og etterpå klager de på at vi stinker,» har sjelden passet bedre! Men samtidig synes jeg filmen er litt oppskrytt. Eksempelvis veldig søkt med dette paret som lever i veggen. Herregud ass… Once upon var en mye bedre Cannes-film imo. Blei rett og slett litt skuffa over Parasitt etter all hypen.

    • Etter å ha sett den fem ganger på kino (senest på Tarantinos egen, New Beverly), rangerer også jeg OUATIH høyere enn PARASITT – men det er nokså poengløst å sette to så ulike filmer med så forskjellie kvaliteter opp mot hverandre (noe jeg ofte gjør selv, altså, bare så det er sagt). Begge er blant tiårets filmer i min bok, og jeg trodde faktisk ikke det var mulig å bli skuffet av overflødighetshornet og underholdningslyntoget PARASITT – men det er det altså. ;-)

  2. Jon Christoffersen sier:

    Ja, enig i alt du sier her. Du har gode poeng! Det som er sikkert, er at jeg må få sett Parasitt på nytt. Er nå usikker på min egen kommentar og tenkning, noe som heldigvis skjer innimellom ;)

Din kommentar

Du kan bruke følgende koder:
<a href="https://montages.no">lenke</a>
<b>fet skrift</b>
<i>kursiv</i>
<blockquote>sitat</blockquote>