Cannes 2019

Filmfrelst #346: Cannes 2019 – Bong Joon-hos Parasite

Cannes 2019: Hovedkonkurransen er avsluttet – i alle fall i våre øyne! For hvordan er det mulig å dele ut Gullpalmen til noen andre enn sørkoreanske Bong Joon-ho i år, som har laget en umiddelbar klassiker.

Bong-Joon-ho har imponert og overrasket publikum og kritikere i en årrekke, med filmer som Memories of Murder (2003), Snowpiercer (2013) og Okja (2017). Når han nå har laget en film i hjemlandet Sør-Korea for første gang siden Mother (2009), er det naturlig å møte den med store forventninger – men Parasite («Gisaengchung») er umulig å forberede seg på.

Vi diskuterer filmens visualitet, fortellerstil og tematikk i denne timeslange, men spoilerfrie podkasten.

Ved mikrofonene sitter Lars Ole Kristiansen og Roskva Koritzinsky.

God lytting!

Skriv ut artikkelen Skriv ut artikkelen Din kommentar

Du kan bruke følgende koder:
<a href="https://montages.no">lenke</a>
<b>fet skrift</b>
<i>kursiv</i>
<blockquote>sitat</blockquote>