Filmfrelst #373: Greta Gerwigs Little Women

TIFF 2020: I denne festivalepisoden fra Tromsø snakker vi om årets avslutningsfilm, Greta Gerwigs Little Women, som nylig fikk seks Oscar-nominasjoner, og fremstår som et av vinterens store kinohøydepunkt, med regulær premiere 31. januar.

Etter å ha fått et definitivt kunstnerisk gjennombrudd som manusforfatter og skuespiller med filmene Frances Ha (2012) og Mistress America (2015), gjorde Greta Gerwig en etterlengtet brakdebut som regissør med Lady Bird i 2017, kronet med en velfortjent Oscar-nominasjon for beste regissør. Nå følger hun altså opp med en ny adaptasjon av Little Women som «den vanskelige andrefilmen».

Louisa May Alcotts romanklassiker fra 1868 har vært filmatisert flere ganger opp gjennom filmhistorien, senest i Gillian Armstrongs Little Women (1994), der Winona Ryder, Claire Danes og andre 90-tallsikoner fylte rollegalleriet. I Greta Gerwigs versjon møter vi Saorsie Ronan, Florence Pugh, Emma Watson og Eliza Scanlen som de fire March-søstrene, og i samtalen vår om filmen diskuterer vi både rolletolkningene og den visuelle utformingen, samt hvordan Gerwig har tilført sin egen distinkte fortellerstemme til det fra før godt kjente fiksjonsuniverset i romanen.

I panelet fra festivalløypa i Tromsø sitter Lars Ole Kristiansen, Roskva Koritzinsky og Karsten Meinich. Episoden inneholder ingen spoilere, og det varsles før eventuelle plottdetaljer blir diskutert konkret.

God lytting!