Filmfrelst #376: Oscar-tips 2020

Oscar-utdelingen 2020 står i fokus i denne tradisjonsrike episoden av Filmfrelst, der vi som vanlig like før showet går gjennom alle de nominerte filmene, og kommer med våre tips til både hvem vi tror vinner, og hvem vi håper vinner.

Årets Oscar-sesong startet for alvor i forbindelse med filmfestivalen i Venezia i slutten av august 2019, der vi blant annet så Joker og Marriage Story, som begge nå er Oscar-aktuelle med en rekke nominasjoner. Spoler vi noen måneder tilbake derfra, til filmfestivalen i Cannes i mai 2019, ser vi at andre av årets Oscar-favoritter – som Parasitt og Once Upon a Time in Hollywood – egentlig allerede da igangsatte samtalene rundt hva som ville bli årets fremste filmkunstneriske prestasjoner. [Klikk på filmtitlene over for å komme til våre Filmfrelst-episoder om hver av dem.]

Så er jo sannheten om Oscar-prisene at det ikke alltid føles som om det filmkunstneriske egentlig får stå i fokus, men det er likevel gledelig å merke seg at flesteparten av de nominerte til Oscar-prisene i år er gode filmer (og et par av dem er ekte mesterverk). Nå er selve utdelingen like rundt hjørnet – søndag 9. februar går showet av stabelen i Hollywood (natt til mandag norsk tid) – og i denne episoden diskuterer vi altså hver og en Oscar-pris, og hvilke filmer vi tror og håper blir utsmykket med statuetter.

Ved mikrofonene sitter Karsten Meinich, Pernille Middelthon og Mads Halvorsen.

God lytting!