Filmfrelst #442: Oscar-tips 2021

Oscar-utdelingen 2021 står i fokus i denne tradisjonsrike episoden av Filmfrelst, der vi som vanlig like før showet går gjennom alle de nominerte filmene, og kommer med våre tips til både hvem vi tror vinner, og hvem vi håper vinner – i alle kategorier.

Pandemien har sørget for noe så sjelden som en forsinket Oscar-sesong. Fraværet av tungt etablerte navn, kostbare prestisjeproduksjoner og blockbustere er merkbart – dette har blitt årgangen for titler man i Oscar-sammenheng tradisjonelt omtalt som «the little film that could» (en litt teit merkelapp). Dette gjør at årets nominasjonsliste har vesentlig større mangfold blant dem som står foran og bak kamera i en rekke kategorier, i tråd med tidsånden. Selve TV-sendingen av Oscar-utdelingen vil foregå digitalt, men på en nyskapende måte (varsles det), med regissør Steven Soderbergh bak spakene.

Nesten ingen av akademimedlemmene som har gitt sine stemmer har sett filmene på kino, så med andre ord er ingen ting slik det pleier, men ikke desto mindre er alle kategoriene fylt opp med håpefulle nominerte, og vårt podkastpanel har hatt tilgang på å se forbausende mange av filmene – til og med på stort lerret.

Dermed er vi nokså godt rustet til å kunne vurdere hvilke nominerte som bør vinne priser, i tillegg til å ha is magen og si noe om de mest sannsynlige utfallene. Utdelingen går av stabelen i Los Angeles søndag 25. april (natt til mandag norsk tid), og for publikum her hjemme er det enklest å oppleve showet via danske TV2, som er tilgjengelig i de fleste TV-pakker.

Ved mikrofonene i denne spesialepisoden sitter Karsten Meinich, Lars Ole Kristiansen og Oscar-ekspert Mads Halvorsen.

God lytting!