Filmfrelst

Filmfrelst #335: Oscar-tips 2019

Oscar-utdelingen 2019 står i fokus i denne tradisjonsrike episoden av Filmfrelst, der vi som vanlig like før showet går gjennom alle de nominerte filmene, og kommer med våre tips til både hvem vi tror vinner, og hvem vi håper vinner.

Det er ingen hemmelighet at mange av oss i Montages er blant dem som synes årets Oscar-sesong ligner en dårlig vits. Det har naturligvis også påvirket graden av Filmfrelst-panelets engasjement for prisen – som er merkbart lavere enn tidligere år. Når det er sagt åpner en svak årgang for at store heltinner og helter kan vinne etterlengtede «karrierepriser», og man må tross alt glede seg over at en kunstnerisk ambisiøs, ikke-engelskspråklig film er årets store forhåndsfavoritt.

Ved mikrofonene sitter Karsten Meinich, Lars Ole Kristiansen og Pernille Middelthon.

God lytting!

Skriv ut artikkelen Skriv ut artikkelen 4 kommentarer

 1. Jon Christoffersen sier:

  Slapp av, det blir moro likevel!
  Takk for at dere ikke saget Roma så mye som jeg vet dere kanskje hadde lyst til. Det synes jeg var respektfullt overfor alle dem (jeg er en av dem) som liker filmen slik den nå engang er :)

  Nå gleder jeg meg til Vox Lux i mars/april!

 2. Øystein sier:

  Jeg synes alle de nominerte for beste film er gode filmer dessuten vet jeg hvilke typer filmer som blir nominert og hvordan akademiet går etter de store stjernene. 2019 er ikke noe 2009 da Slumdog, Button, Frost/Nixon, Milk og The Reader var nominert foran The Dark Knight. Det er heller ingen Les Miserables blant de nominerte.

  Glad Pernille nevner Justin Hurwitz, kunne ikke vært mer enig! First Man er nok min Vox Lux av filmer med 2018 premiere i USA.

  Slik ville jeg nominert for beste film: First Man, Hereditary, Blackkklansman, Mandy, A Quiet Place, Roma, Annihilation og Beautiful Boy.

  Av de nominerte håper jeg på Roma.

  • Tommy Larsson sier:

   ‘Best Picture 2019’ – min drømme-lineup…

   ANNIHILATION
   FIRST REFORMED
   HEREDITARY
   ROMA
   VOX LUX
   SUSPIRIA
   SHOPLIFTERS
   THE HOUSE THAT JACK BUILT

   Akk…

  • Øystein sier:

   Har desverre ikke sett Vox Lux, Suspiria, Shoplifters og The House that Jack Built men ser frem til å se de…

Din kommentar

Du kan bruke følgende koder:
<a href="https://montages.no">lenke</a>
<b>fet skrift</b>
<i>kursiv</i>
<blockquote>sitat</blockquote>