Cannes 2018

Filmfrelst #306: Hirokazu Kore-edas Shoplifters

Film fra sør 2018: Den japanske regissøren Hirokazu Kore-edas mange norske tilhengere kan bare glede seg, for han har nå trolig levert sin aller beste film.

Kore-edas Shoplifters («Manbiki kazoku»), som vant Gullpalmen i Cannes, handler om en alternativ familiekonstellasjon, som får en ny utfordring idet de velger å snikadoptere/kidnappe en liten jente som er blitt forlatt av sine egne foreldre.

Det var et imponert og rørt Montages-panel, bestående av Karsten Meinich, Lars Ole Kristiansen og Benjamin Yazdan, som samlet seg rundt mikrofonene, en sen kveld i Cannes, for å snakke om Shoplifters og hvorfor den var en favoritt til å vinne verdens gjeveste filmpris.

God lytting!

Skriv ut artikkelen Skriv ut artikkelen 3 kommentarer

  1. Jon Christoffersen sier:

    For et blikk Kore-eda ser menneskene med! Hvis man lære å se folk på den måten… Ren motgift mot den veldig barnslige polariseringstendensen vi står midt oppi i vår egen tid.

    Gleder meg vilt til denne filmen! Søstre og After Life var helt fantastiske, synes jeg. Likte også Still Walking. Men det virker som Shoplifters er enda et hakk opp. Kommer nok til å havne høyt på listene deres over årets film, som jo alltid er helt fantastiske podcaster å høre på.

Din kommentar

Du kan bruke følgende koder:
<a href="https://montages.no">lenke</a>
<b>fet skrift</b>
<i>kursiv</i>
<blockquote>sitat</blockquote>