Filmfrelst

Filmfrelst #305: Cannes 2018 – Searching for Ingmar Bergman

Cinematekene er et samarbeid om felles digitale visninger på cinematekene i Bergen, Kristiansand, Lillehammer, Oslo, Stavanger, Tromsø og Trondheim. Montages setter gjennom ukentlige artikler fokus på filmene i utvalget. Ingmar Bergmans Sommeren med Monika (1953) vises fra og med denne uken – sjekk tidspunkter i oversikten hos ditt cinematek.

*

Cannes 2018: 100-årsjubileet for Ingmar Bergmans fødsel markeres denne uken med Cinematekenes visninger av Sommeren med Monika (1953) hjemme i Norge, men også her på filmfestivalen i Cannes, hvor vi har sett den nye kinodokumentaren Searching for Ingmar Bergman, regissert av Margarethe von Trotta.

Det mangler ikke på dokumentarer om Ingmar Bergman, men det er likevel mulig å finne nye perspektiver som gir et blikk på Bergman som føles forfriskende – og Searching for Ingmar Bergman føyer seg inn i denne kategorien. Regissør Margarethe von Trotta, som vant Gulløven i Venezia i 1981 for Die bleierne Zeit («Marianne og Juliane»), tar utgangspunkt i sitt personlige forhold til Bergman og hans filmer, og hennes reise gjennom denne dokumentaren gir publikum en mulighet til å bli kjent med Ingmar Bergman ved å følge Von Trottas møter med et knippe eksperter, filmskapere og familiemedlemmer som deler sine historier om den enestående svenske filmkunstneren.

Vi snakker om filmen og Ingmar Bergman i denne podkastepisoden fra Cannes, der Montages-redaktørene Karsten Meinich og Lars Ole Kristiansen sitter ved mikrofonene.

God lytting!

Skriv ut artikkelen Skriv ut artikkelen Din kommentar

Du kan bruke følgende koder:
<a href="http://montages.no">lenke</a>
<b>fet skrift</b>
<i>kursiv</i>
<blockquote>sitat</blockquote>