Filmfrelst #305: Searching for Ingmar Bergman

100-årsjubileet for Ingmar Bergmans fødsel markeres gjennom hele 2018, og vi har sett den kinoaktuelle dokumentaren Searching for Ingmar Bergman, regissert av Margarethe von Trotta.

Det mangler ikke på dokumentarer om Ingmar Bergman, men det er likevel mulig å finne nye perspektiver som gir et blikk på Bergman som føles forfriskende – og Searching for Ingmar Bergman føyer seg inn i denne kategorien. Regissør Margarethe von Trotta, som vant Gulløven i Venezia i 1981 for Die bleierne Zeit («Marianne og Juliane»), tar utgangspunkt i sitt personlige forhold til Bergman og hans filmer, og hennes reise gjennom denne dokumentaren gir publikum en mulighet til å bli kjent med Ingmar Bergman ved å følge Von Trottas møter med et knippe eksperter, filmskapere og familiemedlemmer som deler sine historier om den enestående svenske filmkunstneren.

Vi snakker om filmen og Ingmar Bergman i denne podkastepisoden – som ble tatt opp under filmfestivalen i Cannes i mai 2018, der filmen hadde sin verdenspremiere. Montages-redaktørene Karsten Meinich og Lars Ole Kristiansen sitter ved mikrofonene.

God lytting!