- Montages - https://montages.no -

Montages.no

Filmfrelst #305: Searching for Ingmar Bergman

Av Redaksjonen , 16. mai 2018 i Filmfrelst

100-årsjubileet for Ingmar Bergman [1]s fødsel markeres gjennom hele 2018, og vi har sett den kinoaktuelle dokumentaren Searching for Ingmar Bergman [2], regissert av Margarethe von Trotta [3].

Det mangler ikke på dokumentarer om Ingmar Bergman, men det er likevel mulig å finne nye perspektiver som gir et blikk på Bergman som føles forfriskende – og Searching for Ingmar Bergman føyer seg inn i denne kategorien. Regissør Margarethe von Trotta, som vant Gulløven i Venezia i 1981 for Die bleierne Zeit [4] («Marianne og Juliane»), tar utgangspunkt i sitt personlige forhold til Bergman og hans filmer, og hennes reise gjennom denne dokumentaren gir publikum en mulighet til å bli kjent med Ingmar Bergman ved å følge Von Trottas møter med et knippe eksperter, filmskapere og familiemedlemmer som deler sine historier om den enestående svenske filmkunstneren.

Vi snakker om filmen og Ingmar Bergman i denne podkastepisoden – som ble tatt opp under filmfestivalen i Cannes i mai 2018, der filmen hadde sin verdenspremiere. Montages-redaktørene Karsten Meinich og Lars Ole Kristiansen sitter ved mikrofonene.

God lytting!


Artikkel skrevet ut fra Montages: https://montages.no

Lenke til artikkel: https://montages.no/2018/05/filmfrelst-305-cannes-2018-searching-for-ingmar-bergman/

Lenker i denne artikkelen:

[1] Ingmar Bergman: http://montages.no/filmfolk/ingmar-bergman

[2] Searching for Ingmar Bergman: https://www.imdb.com/title/tt6210160/reference

[3] Margarethe von Trotta: https://www.imdb.com/name/nm0903137/

[4] Die bleierne Zeit: https://www.imdb.com/title/tt0082081/reference

Copyright © 2009 Montages.no. All rights reserved.