Filmfrelst #542: Steven Spielbergs The Fabelmans

Endelig er Steven Spielbergs oppvekstskildring The Fabelmans aktuell på norske kinoer, og i denne podkastsamtalen dykker vi inn i regissørens lenge bebudede selvbiografiske verk, som nylig ble nominert til syv Oscar-priser.

Man kan alltid være trygg på at temaet Steven Spielberg igangsetter lidenskapelige samtaler blant filmelskere, og senest i anledning Benjamin Yazdans kritiske tekst om The Fabelmans her på Montages ledet det til fortettede meningsutvekslinger både på Facebook og i kommentarfeltet på artikkelen.

Disse gnisningene i perspektivet rundt Spielberg og hans plass i filmkulturen, er kilde til energi og gir en sunn utfordring til det som kan føles som steile fronter. I denne episoden har vi samlet et panel som har et ganske ulikt utgangspunkt i møte med The Fabelmans, og vi håper dette kan gi noen utvidende bidrag til samtalen.

Ved mikrofonene sitter Karsten Meinich, Hedda Robertsen og Thor Joachim Haga.

God lytting!