Filmfrelst

Filmfrelst #356: Venezia 2019 – Joker

Venezia 2019: På papiret høres The Hangover-regissør Todd Phillips, eksentriske Joaquin Phoenix og Batman-skurken The Joker ut som en underlig kombinasjon.

I stedet har Phillips åpenbart profittert på sine erfaringer fra humorsjangeren (eventuelt «få folk til å le»-bransjen) når han utforsker en av tegneserieverdenens mest ikoniske skikkelser, med en av Hollywoods mest briljante og egenrådige skuespillere foran kameraet.

Resultatet er drøyere, mer overskridende og tankevekkende enn det var mulig å forestille seg. I hvilken grad ligner Joker sytti- og det tidlige åttitallets New Hollywood-filmer som Martin Scorseses Taxi Driver og The King of Comedy? Blir filmen så morbid og grusom at man simpelthen må le? Er Phillps inspirert av Darren Aronofsky?

Ved mikrofonene sitter Karsten Meinich, Sveinung Wålengen, Pernille Middelthon og Mads Halvorsen.

God lytting!

Skriv ut artikkelen Skriv ut artikkelen 4 kommentarer

 1. Geir Antonsen sier:

  Denne filmen ser jeg frem til!

  Setter også pris på alle festival episodene sålangt. Dere gjør en god jobb.

 2. Jon Christoffersen sier:

  Svarte faen for en film! Her er det bare å komme seg på kino! Har ikke opplevd maken til å bli dratt inn i et sånt mørkt og herlig univers siden jeg så Seven på Colloseum 90-tallet. Har ikke noe å legge til det som ble sagt i podcasten. Hvis noen har dårlig tid og bare kan høre litt, så kommer Lars Ole på etter 27:44 minutter. Jeg tar det som en selvfølge at dette blir første og siste gang han må sitte uten mikrofon. De beste spillerne må spille, vet dere :)

 3. Thomas Heie sier:

  «Filmen er skutt på film, vil jeg tro.»
  Skutt digitalt, så 35- og 70 mm-rullene som finnes er overført fra digitalfilm og dermed ikke så skarpe som de hadde vært om de hadde vært skutt på film.

Din kommentar

Du kan bruke følgende koder:
<a href="https://montages.no">lenke</a>
<b>fet skrift</b>
<i>kursiv</i>
<blockquote>sitat</blockquote>