Filmfrelst #356: Venezia 2019 – Joker

Venezia 2019: På papiret høres The Hangover-regissør Todd Phillips, eksentriske Joaquin Phoenix og Batman-skurken The Joker ut som en underlig kombinasjon.

I stedet har Phillips åpenbart profittert på sine erfaringer fra humorsjangeren (eventuelt «få folk til å le»-bransjen) når han utforsker en av tegneserieverdenens mest ikoniske skikkelser, med en av Hollywoods mest briljante og egenrådige skuespillere foran kameraet.

Resultatet er drøyere, mer overskridende og tankevekkende enn det var mulig å forestille seg. I hvilken grad ligner Joker sytti- og det tidlige åttitallets New Hollywood-filmer som Martin Scorseses Taxi Driver og The King of Comedy? Blir filmen så morbid og grusom at man simpelthen må le? Er Phillps inspirert av Darren Aronofsky?

Ved mikrofonene sitter Karsten Meinich, Sveinung Wålengen, Pernille Middelthon og Mads Halvorsen.

God lytting!