Filmfrelst #523: Den norske filmskolen 2022 – paneldebatt om spillefilmdebut og talentutvikling

DNF 2022: Et nytt kull filmskapere fra Den norske filmskolen på Lillehammer ble uteksaminert før sommeren, og onsdag 14. september arrangerte DNF sin sedvanlige bransjedag på Vega Scene i Oslo, der avgangsstudentene presenterte seg og sine filmer. I denne podkasten byr vi på panelsamtalen som innledet bransjedagen.

I forkant av visningen av årets eksamensfilmer fra Den norske filmskolen, ble det avholdt en debatt om talentutvikling og veien til spillefilmdebuten. I samtalen møter vi Nina Maria Barbosa Blad, filmkonsulent fiksjon i NFI, som moderator i dialog med tre regissører, som alle har gått ut av Den norske filmskolen. Deltakere er Erika Calmeyer, registudent fra kull 8, som i høst debuterer med sin første spillefilm Storm, Mohamed Chakiri, registudent fra kull 11 og Anders Davidsen, registudent kull 12.

Panelet deler sine perspektiver på erfaringer de har gjort seg (eller ennå ikke gjort seg) i den norske bransjen, og svarer på noen av moderatorens spørsmål: Hva slags ønsker og behov har de nye regitalentene? Hvordan holder man seg gående frem til spillefilmdebuten? Må det ta så lang tid? Og hvordan gjøre hoppet fra kortfilm til spillefilm enklere? Er det viktigst at det går raskt, eller at det blir drømmeprosjektet? Og hva håper og frykter regissørene?

Episoden innledes av Montages-redaktør Karsten Meinich, før vi får gjenoppleve panelsamtalen i opptak, fra Vega Scene onsdag 14. september. (Årets seks eksamensfilmer kan dere også se her på Montages.)

God lytting!